Обвиняем за умишлено убийство в столицата остава в ареста

13 Април 2023 г.

Днес, 13.04.2023 г., състав на Софийския апелативен съд разгледа жалба на защитата на обвиняемия за умишлено убийство К.К. за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9 от НК – умишлено убийство.

На този етап от разследването по досъдебното производство е установено, че на 03.04.2023 г., на ул. „Кукуш“ в гр. София, обвиняемият К.К. причинил смъртта на 32-годишната К.Б. Престъплението е извършено с огнестрелно оръжие.

В днешно заседание съдът прие нови материали по делото – протоколи от огледи и разпити на свидетели, както и заключения от извършените експертизи.

Софийският апелативен съд остави без уважение жалбата на защитата на обвиняемия, като потвърди определението на първоинстанционния съд, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По делото са събрани достатъчно доказателства за наличие на обосновано предположение за авторството на престъпното деяние. Налице е реална опасност обвиняемия К.К. да извърши престъпление.

 

Лана Мумджиева