По искане на Районна прокуратура – Хасково съдът задържа обвиняем за нанесен побой на 68-годишен мъж в с. Странско, общ. Димитровград

5 Април 2023 г.

Днес, 5 април 2023 г., по искане на Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделения-Димитровград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д., на 18 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 02.04.2023 г. в с. Странско, общ. Димитровград, в условията на повторност, причинил на 68-годишен мъж средна телесна повреда – престъпление по чл.131, ал. 1 т.7, вр чл. 129, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 2 април 2023 г. около 1,30 ч. в с. Странско, общ. Димитровград, в дома на пострадалия дошли Д.Д и непълнолетният И.Д. Те носили бутилка алкохол с намерение да се почерпят с домакина. Без конкретна причина Д.Д. нанесъл множество удари по главата на мъжа. В резултат на побоя пострадалият получил наранявания и е с опасност за живота. Той е настанен в  болница.

Районен съд-Димитровград е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.Д е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Д.Д. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд-Хасково.