По искане на Районна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо полицейски служител, обвинен за незаконно държане на наркотично вещество

31 Януари 2023 г.

Днес, 31.01.2023 г., съдът уважи искането на Районна прокуратура–Благоевград, Териториално отделение–Разлог, за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Л. (на 25 години), обвинена за извършено от нея престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

От показанията на свидетелите по делото се установява, че около 14,00 ч. на 28.01.2023 г. С.Л. управлявала лек автомобил, м. „Фолксваген“, на път от гр. Симитли към гр. Разлог. В района на бензиностанция тя била спряна за проверка от полицейските служители.

В хода й те открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по-малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагирала на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама.

Събраните доказателства обосновават извод, че С.Л. е знаела какво превозва. Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането, и за по-бърза проверка, след което предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР.

Налице е реална опасност обвиняемата да мотивира някои от лицата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания. Количеството наркотично вещество – предмет на обвинението, налага обоснован извод, че е налице реална опасност С.Л. да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура–Благоевград.