По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа под стража двама мъже за държане на наркотици с цел разпространение

27 Ноември 2015 г.

По искане на Окръжната прокуратура във Варна днес, 27 ноември 2015 г., съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Красимир Илиев и Даниел Денев

По искане на Окръжната прокуратура във Варна днес, 27 ноември 2015 г., съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Красимир Илиев и Даниел Денев. Двамата мъже са обвиняеми за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение – престъпление по член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2. Илиев е с обвинение и за открития в дома му газов пистолет, който е бил преправен в боен – престъпление по член 339, ал. 1 от Наказателния кодекс. Двамата мъже бяха задържани при проведена специализирана полицейска операция на 25 ноември тази година във Варна.

При претърсване и изземване в дома на 31-годишния Илиев, който се намира на улицата, където е задържан, са намерени и иззети найлоново пакетче, съдържащо прахообразно вещество, три таблетки, газов пистолет, преработен в боен, и боеприпаси. От направената експертна справка се установява, че иззетите 0,90 г високорискови наркотични вещества са производни на амфетамина. 19 г синтетичен наркотик, производно на метаамфетамин, са открити и иззети от Даниел Денев.

Първоначално двамата наркоразпространители бяха задържани от Окръжната прокуратура за срок до 72 часа до определяне на постоянната им мярка за неотклонение от Окръжния съд във Варна.