Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за възникнал инцидент в завода „Арсенал“ в гр. Казанлък

4 Октомври 2022 г.

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за възникнал инцидент в завода „Арсенал“ в гр. Казанлък. Разследването се води по чл. 123, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Днес, 04.10.2022 г., към 11,13 ч. на телефон 112 е бил подаден сигнал за възникнал взрив на територията на цех 150 към завод „Арсенал“ в гр. Казанлък. Веднага на място са пристигнали екипи на полицията и пожарната, лекари, както и прокурори от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Действията по разследването се поемат от следователи от Националната следствена служба (НСлС). 

До момента е установено, че при инцидента е загинал един от работниците - мъж на 55 години. Две жени са в неизвестност, а трета е пострадала и е настанена в болница. В цеха, в който е станал инцидентът, се произвеждат изделия със звуково-светлинен състав - взривни смеси. Работниците от съседните помещения са били евакуирани. Голяма част от цеха е разрушена.

Подробности за тежкия инцидент бяха съобщени днес на брифинг пред завод „Арсенал“, в който участваха Тодор Деянов, апелативен прокурор на гр. Пловдив, Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора, Гриша Мавров, зам.-окръжен прокурор на Стара Загора, Николай Колев, директор на ОДМВР-Стара Загора, Стоян Колев, директор на противопожарната служба в града.

И в момента се извършват активни действия по разследването.

Видео