По искане на Районна прокуратура-Добрич 18-годишен младеж, противозаконно отнел лек автомобил в пияно състояние, остава в ареста

4 Октомври 2022 г.

Състав на Добричкия районен съд уважи като основателно искането на Районна прокуратура - Добрич и наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 18-годишен младеж, привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на МПС с последвала повреда на автомобила, извършено в пияно състояние и при условията на повторност. Освен това И.П. е неправоспособен водач и никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Той дори бил осъждан за същото през 2020 година, когато все още бил непълнолетен.

Това не възпряло младежа и на 2 октомври 2022 година, той противозаконно отнел автомобил, паркиран на улица в село Черна. Момчето отпътувало с чуждата вещ в неизвестна посока, като било установено няколко часа по-късно в областния град със  силно повредена гума на колата. При задържането му И.П. бил изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестът за алкохол бил положителен и показал концентрация от 2,36 на хиляда.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районната прокуратура в Добрич. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.