По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 3 години затвор за притежание на марихуана, отглеждана в двора на къщата му

29 Септември 2022 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден В.Й., на 32 г. Той е признат за виновен за това, че на 11.10.2019 г. в с.Коларово, общ.Раднево, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – марихуана на обща стойност 7400 лева – престъпление по чл. 354а, ал. 3, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Раднево е осъдил В.Й. на 3 години лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 6000 лева. Първоинстанционната присъда е обжалвана и след разглеждане от Окръжен съд-Стара Загора е изцяло потвърдена.

В.Й. живеел в къща в с. Коларово, общ. Раднево, където засадил и отгледал разсад, а по-късно и реколта от марихуана. Когато растението стигнало зрялост, той го обрал, изсушил и съхранявал в касетки и торби в таванското помещение на къщата си. На 11.10.2019 г. служители на ТД БОП, гр. Ст.Загора, извършили претърсване в къщата и намерили и иззели марихуаната.

Присъдата е влязла в законна сила.