Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за палеж на три коли

17 Ноември 2015 г.

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за палеж на три коли –престъпление по член 330, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за палеж на три коли –престъпление по член 330, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 16 ноември 2015 год. около 21,30 часа пред жилищен блок в курорта Свети Константин и Елена са подпалени три коли, две от които са напълно унищожени. Единият от автомобилите – марка „Фолксваген”, е лизингов и е управляван от синдика на „Полимери” в Девня Иван Балабанов. Балабанов е баща на председателя на Общинския съвет във Варна адвокат Тодор Балабанов.

Огънят е унищожил предницата на лизинговата кола. Другите два автомобила – „БМФ” и таксиметрова „Дачия”, паркирани до колата на синдика, са напълно унищожени. Те са собственост на двама живеещи в жилищния блок.

Окръжната прокуратура във Варна назначи пожаро-техническа експертиза, която трябва да посочи причината за пожара. Днес бе извършен повторен оглед на паркинга в курорта.

Разпитват се свидетели, с показанията на които ще бъде установено кой е първият автомобил, от който е тръгнал пожарът и се е разпрострял върху другите два и част от партерното помещение на блока. Извършват се оперативно-издирвателни действия, установяват се камери за видеонаблюдение в района и се търсят веществени доказателства.