9 Август 2022 г.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Добрич се изясняват причините за тежко пътнотранспортно произшествие с двама загинали

Сподели

Окръжна прокуратура-Добрич наблюдава и ръководи досъдебно производство по чл. 343, ал. 4, във връзка с ал. 3, буква „Б“ от НК по повод тежко пътнотранспортно произшествие, при което са загинали двама души, сериозно е пострадало дете и още двама са настанени в болница с опасност за живота.

Инцидентът е възникнал около 13:40 часа на 8 август 2022 година на пътя между селата Царичино и Кремена, общ. Балчик. В сблъсъка са участвали два автомобила с румънска регистрация, пътуващи в посока село Царичино и автомобил с украинска регистрация, движещ се в обратна посока. Вследствие на инцидента са загинали двама украински граждани – мъж на 41 г. и жена 31 г., а 8-годишното им дете е настанено в болнично заведение с множество хематоми и фрактура на крайник. Пострадали са също мъж и жена на 29 години, румънски граждани, които са получили различни травми и са настанени в болница, където лекари се борят за живота им.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Направен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели на случилото се. Назначени са съдебно-медицински и авто-технически експертизи. На всички участници, навършили пълнолетие, са взети проби за употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Добрич.

Уведомено е Украинското консулство във Варна. На огледа на произшествието е присъствал румънски полицай, който е оказал съдействие на българските си колеги.