По искане на Районна прокуратура–Пловдив съдът задържа обвиняем за шофиране след употреба на амфетамини, неизпълнение на полицейско разпореждане и хулиганство

5 Август 2022 г.

Днес, 5 август 2022 г., по искане на Районна прокуратура–Пловдив съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.П., на 49 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – амфетамини, противозаконно е попречил на орган на власт – полицейски служител, да изпълни служебните си задължения.

Освен това е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и е извършено при управление на моторно превозно средство.

Горепосочените действия А.П. е извършил на територията на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив на 2 август 2022 г. Той отишъл в службата, за да регистрира автомобила си. По делото се извършват действия по разследването.

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.