СГП и СДВР разкриха и задържаха петима души за наркоразпространение

16 Ноември 2015 г.

На 12.11.2015 г. в гр. София, от СДВР за наркоразпространение са задържани Светослав К., Николай Г., Васил Б., Борис Б. и Бисер Д.

На 12.11.2015 г. в гр. София, от СДВР за наркоразпространение са задържани Светослав К., Николай Г., Васил Б., Борис Б. и Бисер Д.

На същата дата е извършено претърсване на два апартамента, намиращи се в блок в ж.к.” Зона Б-18 ” в столицата. По това време в едното жилище са се намирали три от лицата, а в другото останалите две. Открити и иззети са били голямо количество високорискови наркотични вещества, разпределени на множество отделни дози. Става въпрос за 2 килограма и 300 грама марихуана, над половин килограм екстази и 670.00 грама амфетамини. По време на извършеното претърсване двама от извършителите са изхвърли част от наркотиците през прозорец на един от апартаментите.

На 13.11.2015 г., съгласувано с прокурор от Софийска градска прокуратура / СГП /, петимата извършители са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4, алт. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 13.11.2015 г., с Постановление на прокурор от Софийска градска прокуратура  /СГП /, Светослав К., Николай Г., Васил Б., Борис Б. и Бисер Д. са задържани за срок до 72 часа.

        Васил Б. е с обременено съдебно минало, като на два пъти вече е бил осъждан за държане на наркотични вещества.

Предстои в Софийски градски съд / СГС /, да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение ” Задържане под               стража  ”, спрямо всяко едно от лицата.