По искане на Районна прокуратура-Варна съдът задържа под стража обвиняем за кражба на голяма сума пари от търговски обект в града, използвал фалшива самоличност

18 Юли 2022 г.

52-годишен сръбски гражданин, привлечен към наказателна отговорност за кражба от магазин във Варна, използване на фалшива самоличност и притежание на наркотични вещества, остава в ареста. С определение на Районния съд е било уважено искането на Районната прокуратура във Варна на обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. До заседанието на съда, обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

Б.Н. е установен в хотелска стая в центъра на града на 13 юли 2022 година, след разследване по сигнал за кражбата на 21 000 лева и 2400 евро от магазин, намиращ се в района на Кооперативен пазар – Варна. При задържането му у него бил намерен документ за самоличност, според който той е хърватски гражданин на възраст 51 години. Намерени били също известно количество марихуана, както и част от откраднатите пари.

В хода на работата по случая, било установено, че документът е неистински и мъжът си служи с фалшива самоличност. След проведените множество оперативно-издирвателни дейности, за кратък период от време служителите на ОД на МВР – Варна успели да разберат истинската – сръбски гражданин, на 52 години, криминално проявен.

Работа по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна. Изяснява се съпричастността на Б.Н. към други престъпления срещу собствеността, извършени на територията на града.