Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт за опит за умишлено убийство в квартал „Столипиново“

13 Юли 2022 г.

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо С.К., на 38 г. Той е предаден на съд за това, че на 21.12.2019 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви Б.В., на 25 г., при което макар и да е довършено изпълнителното деяние не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца общественоопасни последици – престъпление по чл. 115 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

С.К. и пострадалият се познавали, но нямали роднинска връзка. Преди време синът на С.К. бил ударил шамар на Б.В. при възникнал скандал. Той се заканил да му отмъсти.

На 21 декември 2019 г. двамата се срещнали случайно до търговски център в квартал „Столипиново“ в гр. Пловдив.  Б.К. започнал да удря шамари на сина на обвиняемия. Събрали се много хора. На място пристигнал и С.К. със свои познати и роднини. Дошли и близки на Б.В. Двете групи започнали да се бият и да си хвърлят предмети. В един момент С.К. бутнал на паркиран автомобил Б.В. и го ударил с брадва, в резултат на което той получил травми по главата. Пострадалият бил откаран в болница, където претърпял операция и останал на лечение. 

По делото са извършени разпити на свидетели, изготвени експертизи и др.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.