Обвиняем за закана с убийство и неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие е предаден на съд с акт на Районна прокуратура - Благоевград

12 Юли 2022 г.

Районна прокуратура–Благоевград, с внесения в съда обвинителен акт, повдигна обвинение на С.С. за извършени от него престъпления по чл. 144, ал. 3 и по чл. 296, ал. 1, пр. 2 от НК – закана с убийство в условията на домашно насилие и неизпълнение на съдебна заповед.

Обвиняемият С.С. бил женен за И.М. от 2004 г. Мъжът често проявявал психическо и физическо насилие над съпругата си. Поради дълбоко и непоправимо разстройство на брака двамата се разделили през 2020 г. и понастоящем са разведени.

Спрямо С.С. е била издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие, с която му е било забранено да приближава местата за социални контакти и отдих на И.М.

На 21.08.2021 г. жената била с дъщеря си на детската площадка в близост до кооперацията, в която живеели. Докато детето играело, тя седяла на пейка. Изненадващо обвиняемият се появил на същото място и я приближил. Бил възмутен от незаплатените от бившата му съпруга битови сметки. С.С. викал, обиждал я, замахнал срещу нея с ръка и я заплашил. След това напуснал местопроизшествието.

С действията си С.С. предизвикал основателен страх у И.М. за живота й.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.