Мъж, шофирал с превишена скорост и допуснал произшествие с един загинал, е предаден на съд от Окръжна прокуратура-Ловеч

27 Юни 2022 г.

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишен мъж за това, че при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение и допуснал пътнотранспортно произшествие при което по непредпазливост причинил смъртта на един човек - престъпление по чл.343, ал. 1 б „в“, вр. чл.342, ал.1,от НК.

Обвинението срещу Т.Н. е за това, че на 29.09.2017 г., в землището на гр. Ловеч, на пътя с. Изворче – с. Соколово, при управление на лек автомобил „Сеат Ибиса“, нарушил правилата за движение по пътищата – при движение  извън населено място, превишил допустимата скорост от 90 км/ч, като се движил със 114,16 км/ч. Вследствие на това автомобилът загубил устойчивост, отклонил се към насрещната пътна лента, навлязъл в банкета, блъснал се в крайпътно дърво и се преобърнал. При настъпилото пътнотранспортно произшествие Т.Н. по непредпазливост причинил смъртта на  возещия се в лекия автомобил Д.Д.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.