По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Хасково е осъден мъж на 17 години затвор за умишлено убийство в гр. Димитровград

23 Юни 2022 г.

Днес, 23 юни 2022 г., по обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Хасково е осъден П.П., на 55 г. Той е признат за виновен за това, че на 26.06.2020 г. в гр. Димитровград, обл. Хасково, с особена жестокост - чрез продължително нанасяне на множество силни удари с твърд тъп предмет - раздвижен /френски/ ключ, в областта на тялото и крайниците, довели до множествена травма - кръвонасядания на гръдния кош, включително на подкожните меки тъкани и мускулатурата; счупване на три ребра, масивни множествени подкожни кръвонасядания и подкожни травматични джобове по горните и долните крайници; разкъсно-контузни рани по пръсти на лявата ръка, по лявата и дясната подбедрици, умишлено е умъртвил Д.Т., на 62 г., по особено мъчителен за убитата начин - с изпитването на изключително силни и продължителни болки. Престъплението е квалифицирано по чл. 116 ал. 1 т. 6 предл. 2-ро и предл. 3-то, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс. 

Окръжен съд–Хасково е наложил на П.П. наказание от 17 години лишаване от свобода, което следва да бъде изтърпяно при „строг“ режим.

На 26 юни 2020 г. в гр. Димитровград, след възникнал конфликт, който преминал във физическа саморазправа, П.П. нанесъл побой над пострадалата. Вследствие на това на Д.Т. били причинени телесни увреждания, несъвместими с живота и тя починала.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд–Пловдив.