46-годишен мъж от Генерал Тошево ще бъде съден за закана с убийство, телесна повреда на младеж от града, хулиганство и увреждане на чужда собственост

16 Юни 2022 г.

ТО - Генерал Тошево при Районна прокуратура-Добрич предаде на съд 46-годишния Б.Б., който нападнал свой съгражданин, нанесъл му лека телесна повреда, заканил се да го убие и увредил автомобила на момчето, като така извършил на обществено място непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжът е привлечен като обвиняем за четири престъпления - по чл. 131, ал. 1, т. 12, чл. 144, ал. 1, чл. 216, ал. 1, пр. 2 и чл. 325, ал. 1 от НК.

На 28 септември 2021 година, около 17,00 часа, пострадалият отишъл заедно със свой приятел в градския парк в гр. Генерал Тошево и паркирал автомобила си на алея в началото му, малко встрани от обособения паркинг. Там имало и други автомобили. На известно разстояние, но в тревните площи, бил спрял автомобила си и обвиняемият. Въпреки че също бил неправилно паркирал, Б.Б. си позволил да направи забележка на пристигналите младежи. Пострадалият му отвърнал, че и той е нарушил правилата и не взел под внимание забележката.

От репликата обвиняемият се ядосал и се спуснал към младия мъж с думите: „Сега ще го убия този!“. Хванал го за врата и започнал да го души, като го изблъскал до вратата на автомобила му и го притискал към нея, продължавайки да го заплашва. Поради това, че действията му били внезапни и напълно неочаквани, а и превъзхождал по физика пострадалия, младежът въобще не съумял да реагира, да се отбранява или да отблъсне нападателя от себе си. След намесата на свидетели, 46-годишният Б.Б. пуснал своя опонент и го оставил. Момчето побързало да се качи в автомобила си.

Последвала нова вълна на агресия, но тъй като вратите на МПС-то били заключени, обвиняемият започнал да блъска по тях. Успял да огъне ламарината на шофьорската врата, след което се отдалечил и оставил младия мъж. Той бил много уплашен от случилото се и подал сигнал в полицията.

Б.Б. не е криминално проявен, нито осъждан. Същият заема ръководна длъжност в Отдел „Закрила на детето“ в град Генерал Тошево и е общински съветник в града.

След внасянето на обвинителен акт по делото предстои то да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд.