Под надзора на Районна прокуратура – Хасково се провежда разследване за причинени телесни увреждания на 10-годишно дете, нахапано от куче

15 Юни 2022 г.

Под ръководството на Районна прокуратура–Хасково се провежда разследване за това, че на 14 юни 2022 г., в с. Въгларово, общ. Хасково, не са положени достатъчни грижи за гръбначно животно – куче, което се намира под надзор, в резултат на което е причинена средна телесна повреда на 10-годишно дете, изразяваща се в състояние временно опасно за живота - престъпление по чл. 325в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в с. Въгларово, общ. Хасково, 51-годишен мъж отглеждал в дома си куче порода азиатски вълкодав. Държал го вързано с дебел синджир. На 14.06.2022 г., около 15,40 ч., кучето скъсало синджира и излязло от имота. В това време, близо до кошарите за отглеждане на животни, се намирали две деца. Едно от тях - 10-годишно момче, било нападнато от кучето. Животното причинило на детето наранявания от ухапвания по тялото. Детето е било транспортирано в болница в гр. Пловдив. За инцидента е бил подаден сигнал в полицията. 

Установено е, че кучето е регистрирано по установения ред. То е приведено в общинския приют в гр. Хасково. Под ръководството на Районна прокуратура–Хасково се извършват активни действия по събиране на доказателства.