8 Юни 2022 г.

Окръжна прокуратура-Велико Търново предаде на съд 26-годишен мъж за убийство на жена в с. Ново село

Сподели

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Д. Р., на 26 години, за убийство на 62-годишна жена в с. Ново село - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6,  вр. с чл. 115 от НК.

Обвинението срещу Д.Р. е за това, че на 17.02.2021 г. в с. Ново село, общ. Велико Търново, в жилището на пострадалата, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Т. Е., (с британско поданство, постоянно пребиваваща в Република България),  чрез нанасяне на прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и посечни рани по главата с права лопата, като смъртта е причинена от тежка открита черепно - мозъчна травма.

Обвиняемият и пострадалата имали връзка, която в края на 2020 г. прекратили по настояване на жената, тъй като тя се страхувала от Д.Р. След раздялата им, въпреки нежеланието на Т.Е. да продължи отношенията си с обвиняемия, той продължил да търси контакт с нея по телефона.

На 16.02.2021 г. обвиняемият отишъл с такси до селото. Пренощувал в изоставена къща, в съседство с къщата на пострадалата, а на сутринта отишъл в дома ѝ. Между двамата възникнала конфликтна ситуация, при която обвиняемият станал агресивен и взел решение да я убие. Въпреки съпротивата на пострадалата, Д.Р. ѝ нанесъл множество удари с нож и с лопата по главата и тялото ѝ. След като я убил, той скрил тялото в стопанска постройка, влязъл в къщата и пренощувал там. На сутринта започнал да копае изкоп в двора, за да зарови трупа и да заличи следите от престъплението. През това време приятелите на пострадалата отишли до дома ѝ, за да я търсят и видели обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.