8 Юни 2022 г.

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа турски гражданин за притежаване на хероин, марихуана и кокаин на стойност 66 142 лева с цел разпространение

Сподели

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем А.У., на 57 г., турски граждани, за това, че на 07.06.2022 г., в гр. Пловдив, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери –  965 грама хероин, 2972 грама марихуана и 0,563 грама кокаин, на обща стойност 66 142 лева – престъпление по чл. 354а, ал. 2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 7 юни 2022 г. в гр. Пловдив на бул. „Васил Левски“ полицейски служители от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР –Пловдив спрели за проверка лек автомобил, марка „Форд Мондео“, управляван от А.У. При извършено претърсване в колата са били намерени две найлонови чанти, съдържащи хероин и поставени под шофьорската седалка. Останалите наркотични вещества са били открити в наето от  А.У. жилище в гр. Пловдив. При разследването е установено, че иззетите наркотици са били предназначени за последващо разпространение на територията на града.    

Обвиняемият А.У. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.