8 Юни 2022 г.

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд мъж, обвинен в убийството на свой познат, след запой в село Попович

Сподели

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 36-годишният К.П., обвинен в убийството на свой познат, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. За престъплението по член 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3 във връзка с член 115 от НК законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На 22 март 2021 година обвиняемият и жертвата решили да се почерпят. По покана на втория те отишли в помещение в село Попович, което се използвало временно за клуб на политическа партия. Предвид предстоящия му рожден ден мъжът бил подготвил почерпка, включваща алкохол. По-късно двамата си закупили и още алкохол от близкия магазин.

След като приключили с импровизирания празник, К.П. и своеобразния домакин разчистили помещението и се подготвили за тръгване. В този момент в резултат от употребения алкохол между двамата мъже възникнал конфликт, чиито повод не е категорично установен. Стигнало се до физически сблъсък и размяна на удари. К.П. успял да вземе бар-стол, намиращ се близо до него и го използвал, за да сломи своя опонент, удряйки го с него. След като го повалил на земята обвиняемият проверил дали някой го е видял и отново започнал да удря лежащия в безпомощно състояние мъж. Това се повторило още веднъж.

К.П. се уверил, че неговият познат не помръдва и необезпокояван напуснал мястото на престъплението. Прибрал се в дома си и опитал да унищожи улики, свързани с извършеното от него.

Малко след 23:00 часа, съдържателят на помещението, който трябвало да си получи ключовете час по-рано, отишъл на мястото и намерил безжизненото тяло на жертвата. Незабавно сигнализирал за случилото се. К.П. бил задържан.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу 36-годишния обвиняем.