„Задържане под стража“ за двама от тримата варненци, обвинени за извършването на кражба на златни накити и пари от частен дом в село Карапелит

20 Май 2022 г.

След като уважи исканията на Районна прокуратура–Добрич, състав на Добричкия районен съд определи „задържане под стража“ за двама от тримата варненци, обвинени в извършването на кражба на златни накити и пари от частен дом в село Карапелит. На третия е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 1000 лева.

Н.С. (42 г.), В.Й. (40 г.) и П.Ж. (33 г.) бяха привлечени като обвиняеми за кражба на голямо количество златни накити на обща стойност 15 000 лева и крупна сума пари – 10 000 лева, от частен дом в село Карапелит. Тримата мъже от Варна за подведени под наказателна отговорност за това, че след предварителен сговор помежду си, са осъществили посегателство над частна собственост, като двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив. Именно Н.С. и В.Й. остават в ареста след определението на съда от късния следобед на 19 май 2022 година.

През нощта на 17 май 2022 година, тримата обвиняеми влезли противозаконно в частен дом, намиращ се в добричкото село Карапелит, докато собствениците му спят. Целта на престъплението била кражбата на злато и пари, за които мъжете знаели, че се намират в къщата.

Определението на Районен съд–Добрич подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града в срок от три дни.