18 Май 2022 г.

Окръжна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие, при което е загинал 14-годишен велосипедист

Сподели

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство за възникнало пътнотранспортно произшествие, при което е загинало 14-годишно момче.

Инцидентът е станал на 17.05.2022 г., около 17,30 ч., в гр. Стара Загора на кръстовището на ул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Одринска епопея“.

Според първоначалната информация, автобус, управляван от 58-годишен мъж, е предприел завой надясно в резултат на което е ударил велосипедист. Той се е движел по велоалея, след което е преминал през кръстовището. При сблъсъка 14-годишният колоездач е получил множество травматични увреждания. Той е бил откаран в болница, където по-късно е починал. Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като е отчетен отрицателен резултат. Той е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. 

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на пътното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Предстои извършването на множество експертизи.