Трима мъже, извършили кражба на златни накити и пари от частен дом в село Карапелит, са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура – Добрич

18 Май 2022 г.

Районна прокуратура-Добрич ръководи досъдебно производство за кражба на голямо количество златни накити и крупна сума пари от частен дом в село Карапелит. Трима мъже от Варна са привлечени към наказателна отговорност за това, че след предварителен сговор помежду си са осъществили посегателство над частна собственост, като двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор Н.С. (42 г.), В.Й. (40 г.) и П.Ж. (33 г.) са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо тях.

През нощта на 17 май 2022 година тримата обвиняеми влезли противозаконно в частен дом, намиращ се в добричкото село Карапелит, докато собствениците му спят. Целта на престъплението била кражбата на злато и пари, за които мъжете знаели, че се намират в къщата. Общата стойност на откраднатите златни накити е 15 000 лева, а отнетата парична сума е в размер на 10 000 лева. В резултат на действията по разследване на случая се установила съпричастността на тримата варненци към извършената кражба и те били задържани.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата задържани.