Районна прокуратура-Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека, при което е пострадало малолетно момче

18 Май 2022 г.

Районна прокуратура-Шумен ръководи досъдебно производство по чл. 343, ал. 3 буква „А“ във връзка с ал. 1, буква „Б“, пр. 2 във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК по повод пътно-транспортно произшествие, при което е пострадало малолетно момче.

Инцидентът е регистриран около 16:00 часа на 16 май 2022 година на бул. „Ришки проход“ в град Шумен, близо до учебно заведение. 65-годишен водач по време на движение блъска 12-годишно дете, пресичащо пътното платно на пешеходна пътека.

В резултат на това момчето е получило средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на пръст на ръката.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Направен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели на случилото се. Назначени са съдебно-медицинска и автотехническа експертизи. Водачът на автомобилът е правоспособен и не е установена употреба на алкохол или наркотични вещества от негова страна.

Работата по установяване на причините и обстоятелствата, довели до инцидента продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура-Шумен.