17 Май 2022 г.

Районна прокуратура – Ботевград привлече към наказателна отговорност наемател на склад за незаконно произвеждане на цигари в големи размери

Сподели

Под ръководството на Районна прокуратура-Ботевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 3, т. 3, вр. ал. 2 от НК.

Към настоящия момент е установено, че в склад в гр. Ботевград незаконно били произвеждани и държани тютюневи изделия с цел разпространение.

По време на действия по разследването е открито голямо количество незаконна стока. Иззети са около 320 кашона с по 50 стека с цигари, м. „Marble filter deluxe“. Общото им количество е 198 566 кутии. Стойността на предмета на престъплението е в големи размери - 1 489 245 лева.

Наемател на складовото помещение е 47-годишният И.И. С постановление на наблюдаващия прокурор той е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Предстои Районна прокуратура-Ботевград да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването продължава.