Районна прокуратура-Асеновград извършва проверка за срутване на скална маса в кв. Горни Воден

29 Октомври 2015 г.

Днес, 29 октомври 2015 г., Районна прокуратура – Асеновград се самосезира по публикации в медиите и възложи проверка на служители от група „Икономическа полиция“ при РУ на МВР-Асеновград относно извършени изкопни работи в кв. Горни Воден в гр. Асеновград, вследствие на които се е срутила скална маса и са нанесени множество повреди на магистрален водопровод и жилища

Днес, 29 октомври 2015 г., Районна прокуратура – Асеновград се самосезира по публикации в медиите и възложи проверка на служители от група „Икономическа полиция“ при РУ на МВР-Асеновград относно извършени изкопни работи в кв. Горни Воден в гр. Асеновград, вследствие на които се е срутила скална маса и са нанесени множество повреди на магистрален водопровод и жилища.

В хода на проверката са изискани документите по възложената обществена поръчка и изпълнението на строителните работи. Предстои в най-кратки срокове същите да бъдат анализирани и да се снемат обяснения от отговорните длъжностни лица при община-Асеновград и фирмата изпълнител.