Подсъдима, обвинена от Районна прокуратура-Благоевград за длъжностно присвояване на крупна парична сума, е с наложено наказание

14 Януари 2022 г.

Районна прокуратура-Благоевград, Териториално отделение-Петрич, приключи делото срещу М.В., обвинена за извършено от нея престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 1, вр. чл. 201, ал. 1 от НК.

Подсъдимата М.В. била касиер-счетоводител на Взаимоспомогателната каса (ВСК) при болницата в гр. Петрич. В качеството си на длъжностно лице тя присвоила чужди пари, представляващи членски вноски от самоучастие във ВСК на нейните членове. Сумите били удържани ежемесечно от трудовото им възнаграждение, връчени и поверени на М.В. да ги пази и управлява в качеството й на касиер-счетоводител. Общият размер на предмета на извършеното от М.В. престъпление е 25 985 лева.

По делото е сключено споразумение между защитата на подсъдимата и Районна прокуратура-Благоевград, което съдът е одобрил. Тя се е съгласила да й бъде наложено наказание от 2 години „лишаване от свобода“ с 4-годишен изпитателен срок. М.В. е възстановила изцяло присвоената от нея сума.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.