По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден обвиняем на затвор за опит за кражба от Локомотивното депо в гр. Стара Загора

12 Януари 2022 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Р.К., на 42 г. Той е признат за виновен за това, че на 05.10.2021 г. в гр. Стара Загора в условията на опасен рецидив, чрез използване на технически средства, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от локомотив -  шини/ламарини/ с различни размери, собственост на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД – гр. София, с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по  чл. 196 ал.1 вр. чл. 195 ал.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл. 29 вр. чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора е наложил на Р.К. наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

По делото е установено, че на 5 октомври 2021 г. Р.К. се намирал в района на Локомотивното депо в гр. Стара Загора. Той отишъл до оставен за ремонт локомотив. Влязъл в машината и започнал да развива болтове на шини/ламарини/, за да ги открадне. Служители на депото извършвали обход наблизо и чули шум. Те подали сигнал, като пристигналите на място полицаи заловили извършителя.

Р.К. е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Районен съд-Стара Загора.

Определението на съда окончателно и присъдата е влязла в сила. Понастоящем осъденият е в затвора, където изтърпява наказанието.