По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха рецидивист, нанесъл средна телесна повреда на възрастна жена

12 Януари 2022 г.

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 42-годишен обвиняем, причинил средна телесна повреда на жена.  

Д.Д. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 04.01.2022 г. в гр. Велико Търново, в изоставена изгоряла къща, чрез нанасяне на удар с ръце и с дървена пръчка причинил на 69-годишна жена средна телесна повреда - закрита черепно-мозъчна травма, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив - престъпление по чл.131а, вр. чл. 129,  ал. 2, вр. ал. 1 вр. чл.29, ал.1 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд-Велико Търново е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.