По искане на Районна прокуратура – Велико Търново задържаха обвиняем за кражба при условията на опасен рецидив

10 Януари 2022 г.

По искане на Районна прокуратура-Велико Търново, Районен съд-Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняем за кражба, извършена при условията на опасен рецидив. 

Х.Т., на 62 години, е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в периода от 13.03.2020 г. до 27.04.2020 г. , от къща в с. Самоводене, при условията на опасен рецидив, чрез използване на метален лост, отнел от владението на собствениците без тяхно съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – парна ютия, термо кана, тигани, бутилки с различен алкохол, разклонител, кабели и детска тротинетка, всички вещи на обща стойност от 619,75 лева  – престъпление по чл. 196, ал.1, т.2 вр. чл.195, ал.1, т.4, пр.2 вр. с чл.29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд-Велико Търново е уважил искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.