Двама мъже, извършили грабеж на възрастна жена, придружен с употреба на сила и заплахи, ще бъдат съдени

6 Януари 2022 г.

Двама мъже от село Бенковски ще отговарят пред Районния съд за извършен от тях грабеж, придружен със сила и заплахи, като всеки е съизвършител на деянието. С.М. и Ш.Ш. са предадени с обвинителен акт на Районна  прокуратура - Варна за извършеното от тях престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл.20, ал.2 от НК, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години.

31-годишният С.М. и 37-годишният Ш.Ш. са обвинени за това, че на 18 ноември 2021 година, призори, са влезли неправомерно в дома на възрастна жена от село Бенковски, която и двамата познавали. На обвиняемите било добре известно, че тя била самотно живееща, поради което решили да влязат в нейното жилище. За целта те били облечени с черни анцузи, носели зимни плетени шапки и медицински маски на лицата си.

Двамата мъже разбили катинар, с който била заключена една от стаите в къщата и влезли вътре. В този момент жената гледала телевизия. Ш.Ш. я хванал с двете си ръце в областта на китките, след което поискал от нея да им предостави всички пари, с които разполага, като отправил заплашителни реплики, съдържащи закани за саморазправа. В същото време С.М. се насочил към скрин с чекмеджета, където открил сума пари.

Двамата мъже успели да вземат общо 1305 лева, лични документи на жената, както и два мобилни телефона, заедно със сим-карти. След това напуснали дома на възрастната жена. Тя не е пострадала физически при посегателството.

Обвиняемите са известни на органите на реда и са осъждани. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.