Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, нанесъл телесна повреда на полицай

6 Януари 2022 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 20-годишен мъж, нанесъл лека телесна повреда на полицай по хулигански подбуди и опитал се да избяга.

На 22.03.2020 г., около 23,15 часа, в района на кръстовището на бул. „Възкресение“ и бул. „Вардар“ в гр. София, обвиняемият П.С. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отворил предна дясна врата на спрял патрулен полицейски автомобил, обозначен с надписи и сигнална лампа, влязъл в автомобила, седнал на отпред и без никакъв повод нанесъл два удара с юмрук в областта на челюстта и главата на седящия на другата седалка полицай. След това обвиняемият се опитал да избяга, но бил задържан. Вследствие на ударите  П.С. е причинил лека телесна повреда на полицейския служител.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 325, ал. 2 ,пр. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 131, ал. 2, пр. 4, т. 4, вр. чл. 130, ал. 2 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои Софийски районен съд да насрочи заседание по делото.