Окръжна прокуратура-Велико Търново ръководи досъдебно производство във връзка с получен сигнал за стрелба с пострадали лица в гр. Лясковец

31 Декември 2021 г.

На 30.12. 2021 г. около 20,30 часа в РУ на МВР - Горна Оряховица е постъпил сигнал за инцидент в гр. Лясковец, при който скандал между живеещи на семейни начала 53-годишен мъж и 51-годишна жена прераснал в посегателство срещу живота на единия. Със самоделно огнестрелно оръжие мъжът е произвел изстрел, причинявайки тежко нараняване на жената, след което прострелял себе си смъртоносно.

Жената е транспортирана и оперирана по спешност в МОБАЛ-Велико Търново, но остава в тежко състояние с опасност за живота. 

Образувано  е досъдебно производство за престъпление по чл.115, вр. с чл. 18 от НК – „опит за убийство“, водено под наблюдението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

Извършени са неотложни следствени действия - направен е оглед на местопроизшествие в присъствието на дежурен прокурор, иззети са веществени доказателства и сравнителни образци за изследване, разпитани са свидетели. Изясняването и работата по случая продължава.