Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на член на екипаж на кораб, намиращ се на рейд при Пристанище Варна

31 Декември 2021 г.

Районна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на член на екипажа на кораб, плаващ под малтийски флаг. Плавателният съд се намира на рейд при Пристанище Варна.

Според информацията, събрана до момента, целият екипаж на кораба е бил заразен с коронавирус инфекция. Тази нощ готвачът е починал.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на мъжа.

Разследването е възложено на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Варна. Към момента се извършва дезинфекция на кораба, а след това работата по изясняване на случая продължава с оглед от следовател и съдебен лекар.

Уведомени са компетентните здравни служби за вземане на мерки по отношение здравословното състояние на останалите членове на екипажа, както и за недопускане разпространението на инфекцията.