Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, заканил се с убийство на жена

23 Декември 2021 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 33-годишен мъж, който в условията на продължавано престъпление с 2 деяния се заканил на жена, че ще я убие.

На 21.11.2020 година около 23,00 часа пред заведение на бул. „Александър Стамболийски“ в град София обвиняемият П.Н. се заканил с убийство на И.Ц.– нанесъл и няколко удара с ръка в областта на главата и ѝ казал „Ще те убия, това беше, край свърши се с теб, няма да можеш да се прибереш“.  И.Ц. успяла да се измъкне от обвиняемия и с управлявания от нея автомобил марка „БМВ“ се насочила към дома си. По пътя забелязала, че П.Н. я следва и се обадила на приятелка, която позвънила на 112. Около 01,30 часа И.Ц. спряла на бензиностанция на бул. „Владимир Вазов“ и стояла в заключената кола. Обвиняемият се приближил до нея и многократно й казал: „Ще умреш“, докато правел заплашителен жест. Това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му у жената. Малко след това на мястото пристигнали полицаи и задържали обвиняемия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.144, ал.3, вр.ал.1, вр.чл.26, ал.1 от НК. В хода на разследването е станало ясно, че П.Н. и И.Ц. са имали връзка, която пострадалата прекратила, но въпреки това обвиняемият често я търсел.

Предстои делото срещу П.Н. да продължи в Софийски районен съд.