Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и задържа мъж за опит за кражба от къща в гр. Пловдив

30 Ноември 2021 г.

Днес, 30 ноември 2021 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Г.Й., на 37 г., за това, че на 29.11.2021 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот, е направил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на И.Д., на 52 г., без неговото съгласие, с намерението незаконно да ги присвои. Деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини. Престъплението е квалифицирано по чл. 196 ал. 1 вр. чл. 195 вр. чл. 194 вр. чл. 29 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс

По делото е установено, че на 29 ноември 2021 г., в гр. Пловдив, обвиняемият Г.Й. влязъл в жилище с намерението да извърши кражба. Към 22 часа собствениците се върнали и установили, че той се намирал в едно от помещенията. Там влязъл, след като e отстранил преграда на прозорец. Подаден е сигнал на тел. 112. Пристигналите на място полицейски служители задържали Г.Й. В него са открити ключ за лек автомобил, дистанционно, няколко бутилки с алкохол, връзка със секретни ключове и др.

Обвиняемият Г.Й. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Г.Й. е осъждан. За последно е излязъл от затвора през април 2021 г.