Районна прокуратура София ръководи три разследвания за нападения на хора в автобуси

19 Октомври 2015 г.

На 18.10.2015г. са подадени три сигнала за причиняване на леки и средна телесни повреди по хулигански подбуди от повече от едно лице, както и за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

На 18.10.2015г. са подадени три сигнала за причиняване на леки и средна телесни повреди по хулигански подбуди от повече от едно лице, както и за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Малко след 23.00 часа на 18.10.2015г. е подаден сигнал за нападение на автобус, движещ се по линия 94 в София. На спирка „Гара Пионер“ около 10 лица, облечени с тъмни дрехи и маскирани, са нахлули в автобуса и безпричинно са започнали да нанасят удари с палки и бухалки по пътуващите. Пострадали са четири лица, на които е оказана спешна медицинска помощ  в УМБАЛ „Света Анна“ –София. Едно от пострадалите лица е със счупена ръка, а останалите са с по- леки наранявания. Нападателите са повредили и автобуса, като са удряли с палки и по него. Провежда се разследване

Около 23.00 часа същата вечер е подаден друг сигнал за нападение в заведение на „Макдоналдс“, намиращ се на бул.“Цариградско шосе“№ 60.

На 18.10.2015г. около 23.00 часа фенове на ФК“Левски“, придвижващи се с автобус с пловдивска регистрация, са спрели до заведение „Макдоналдс“ на бул.“ Цариградско шосе“ №60. Част от лицата влезли в заведението за хранене, когато в заведението влезли около 10 маскирани мъже, носещи шалчета на ЦСКА. В заведението била пусната димка, а маскираните започнали да чупят  автобуса с бухалки. Счупена с камъни е и витрина в заведението. С палки и бухалки са причинени телесни наранявания на две лица, на които е оказана медицинска помощ.

На 18.10.2015г. около 18.30 часа  тролейбус № 4 е спрял на спирка на бул.“Васил Левски“ № 92 в столицата, когато 6 лица маскирани и носещи шалчета на ЦСКА са започнали на хвърлят пиратки и камъни по тролейбуса. В резултат на това е счупено стъкло на тролейбуса и са причинени побитости по вратите му. Няма пострадали лица.

И по трите случая Районна прокуратура - София е разпоредила разследване. Извършени са огледи на местопроизшествие, разпитват се свидетели, назначени са съдебно медицински експертизи. Извършителите на престъпленията се издирват.