Районна прокуратура – Варна протестира решение на съда, с което оставя под домашен арест двама мъже, извършили грабеж, придружен с употреба на сила и заплахи

22 Октомври 2021 г.

Районна прокуратура-Варна внесе протест срещу решението на Девненския районен съд да остави под домашен арест двама мъже, привлечени към наказателна отговорност за грабеж, придружен с употреба на сила и заплахи – престъпление по член 198, ал.1 във връзка с чл. 20 от НК. Прокурорът, наблюдаващ разследването по случая, настоява за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишния Г.Н. и 32-годишния К.К.

Престъплението е извършено в малките часове на 19 октомври 2021 г. Мъж и жена пътували в таксиметров автомобил. В село Калиманци жената се срещнала с двама непознати мъже, малко след това отново се качила в таксито и потеглили. Двамата непознати ги последвали и препречили пътя им. Единият от тях държал в ръцете си пневматичен пистолет и с него отправял заплахи към пътниците в таксиметровия автомобил. Произвел и няколко изстрела със сачми. Извършителите успели да вземат дамската чанта на жената, след като използвали сила и заплахи, и напуснали местопрестъплението.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура-Варна Г.Н. и К.К. първоначално бяха задържани за срок до 72 часа.