Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж за 4 различни деяния

21 Октомври 2021 г.

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 30-годишен мъж за 4 различни деяния - влизане в чуждо жилище, опит за изнасилване, блудство и държане на наркотици.

На 07.06.2021 г. около 04,30 ч. в гр. София, ж.к. „Студентски град“, обвиняемият С.М. влязъл в чуждо жилище, обитавано от Т.И., като употребил за това сила – нанесъл три удара по прозореца. След като нахлул при младата жена, С.М. направил опит да се съвкупи с нея, като я принудил към това със сила, като опитът е останал недовършен, тъй като тя успяла да го избута. Обвиняемият извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление – целувал Т.И., докосвал я и я съблякъл, като използвал сила. По това време в коридора на жилището се чул шум и обвиняемият се уплашил и избягал, а момичето съобщило за случилото се в полицията. Същия ден в 8,10 часа С.М. е задържан от полицията в ж.к. „Младост“, у него е открит кокаин.

По случая е образувано досъдебно производство за 4 деяния – влизане взлом - престъпление по чл. 170, ал. 2 вр. 1 от НК, опит за изнасилване - престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2 вр. чл. 18, ал. 1 НК, блудство - престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК, държане на наркотични вещества без надлежно разрешително - престъпление по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, пр. 2, т. 1 пр. 1 от НК.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат С.М. като деец.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.