18 Октомври 2021 г.

Извършители на грабеж над възрастен мъж в гр. Грамада са предадени на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Видин

Сподели

Районна прокуратура – Видин, Териториално отделение – Кула, внесе в съда обвинителен акт срещу извършителите на грабеж над възрастен мъж - Е.М. (на 32 години) и 15-годишните М.С. и Р.В. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 198, ал. 1 от НК.

75-годишният Д.М. живеел сам в гр. Грамада, област Видин. Отглеждал животни, за прехраната на които събирал сено. Вечерта на 06.06.2021 г. мъжът забелязал движение в люцерновата нива, в близост до дома му. Решавайки да провери за случващото се, той видял няколко лица и натоварена с негови бали сено конска каруца. В опита си да изясни действията им, Д.М. бил нападнат. Впоследствие къщата му била претърсена от грабителите. След като се нахранили, те напуснали имота на възрастния мъж.

На следващата сутрин пострадалият установил липса на часовник, яке, ножове, мобилен телефон и парична сума в размер на 90 лева. Бил подаден сигнал в полицията.

Извършителите на грабежа са установени - Е.М. и непълнолетните М.С. и Р.В. След приключване на досъдебното производство те са предадени на съд.

Предстои делото да продължи в съда.