Апелативният съд във Варна отхвърли жалбата на участник в тежък пътен инцидент и потвърди задържането му под стража

14 Септември 2021 г.

Състав на Апелативен съд-Варна отхвърли жалбата на обвинен за съпричиняване на пътно-транспортно произшествие с настъпила смърт на повече от едно лице при управление на МПС след употреба на наркотични вещества и потвърди наложената му от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият бе оставен в ареста, след като вечерта на 3 септември 2021 г., малко след 22:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в района на Евксиноград, участвал в тежко пътно-транспортно произшествие, при което са загинали трима души. При извършените проверки, било установено, че мъжът седнал зад волана на управлявания от него автомобил след употреба на наркотични вещества.

Ден след катастрофата, А.Й. е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено от него престъпление по чл.343, ал.4, във връзка с ал.3, предложение второ, буква “б“ във връзка с чл.343, ал.1, буква „в“ от НК. Задържан е с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа, а в последствие Окръжният съд в града взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.