Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа мъж, причинил тежка катастрофа с пострадали

10 Септември 2021 г.

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 22-годишен мъж, причинил тежка катастрофа с пострадали – престъпление по чл.343, ал.3, б.„а”, пр.3, вр. ал.1, б. „б”, вр. чл.342, ал.1, пр.3 от НК.

На 06.09.2021 г., около 20,00 ч., в гр. София, по ул. „Тополите”, в района на кръстовището с бул. „Околовръстен път” обвиняемият В.В. управлявал автомобил марка „БМВ“, с който нарушил правилата за движение по пътищата и направил ляв завой, като отнел предимството на автомобил марка „Ауди“, движещ се по пътя с предимство, и двете коли катастрофирали. В следствие на удара са причинени телесни повреди на 5 души, единият от които е с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота, а другите са със средна телесна повреда.

За престъплението, за което е обвинен 22-годишният мъж, се предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от две до десет години.

В.В. е осъждан за тежки умишлени престъпления и има висящи и неприключили наказателни производства срещу него. Заради криминалното му минало и опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.