Окръжна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство за причиняване на смърт на три лица при пътно-транспортно произшествие

4 Септември 2021 г.

Окръжна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство по чл. 343, ал. 4 във връзка с ал. 3, буква „Б“ от НК във връзка с причиняване на смърт на повече от едно лице при управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

46-годишен мъж, управлявал един от автомобилите, участвали в тежката катастрофа, е задържан. Предстои анализ на доказателствата за привличането му като обвиняем и задържането му по реда на НПК.

Инцидентът е възникнал вечерта на 3 септември 2021 г., малко след 22:00 часа, на пътя от к.к. Златни пясъци за Варна, в района на Евксиноград. Сблъскали са се два автомобила. В резултат от тежкото произшествие са загинали трима души, пътували в един от тях.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътно-транспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Варна.

Напомняме, че Прокуратурата на Република България е предприела множество инициативи към изменение на Наказателния кодекс за престъпленията по транспорта – увеличаване на санкциите, отнемане на МПС, свързани с престъпления по транспорта след употреба на алкохол и наркотични вещества.