Константина Константинова и Рени Тотева встъпиха в длъжност като младши прокурори в Районна прокуратура - Хасково

31 Август 2021 г.

На 30 август 2021 г., с решение на Прокурорската колегия на ВСС, Константина Йорданова Константинова и Рени Иванова Тотева са назначени на длъжността младши прокурор в Районна прокуратура-Хасково. След успешно положен изпит и преминато 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието в София, двете тържествено положиха клетва и подписа клетвен лист, съгласно разпоредбите на чл. 156 и чл. 157 от Закона за съдебната власт.

 

На официалната церемония по встъпването им в длъжност присъства административният ръководител на структурата Румен Сираков, Окръжният прокурор на Окръжна прокуратура-Хасково Иван Стоянов и техни колеги, които им  пожелаха успех.

 

Константина Константинова е завършила магистратурата си по специалността „Право“ в Софийски университет „Св.Климент Охридски“. Преди да влезе в съдебната система на Република България е била юрист консулт и адвокат.

 

Рени Тотева е завършила Академията на МВР в София, а магистратурата си по специалността „Право“  - в ПУ „Паисий Хилендарски“ в гр. Пловдив. Преди да влезе в съдебната система на Република България тя е била разследващ полицай в гр.София.