Рецидивист е предаден на съд за наркоразпространение и шофиране след употреба на алкохол в гр. Дупница

30 Август 2021 г.

Окръжна прокуратура – Кюстендил повдигна обвинение на Н.Н. за извършени от него престъпления по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и по чл. 343б, ал. 2 от НК.

Обвиняемият Н.Н. е многократно осъждан. Последното му наложено наказание той изтърпял през 2020 г., след което продължил да се занимава с противоправна дейност.

На 19.04.2021 г. след постъпила в полицията информация за пласиране на дрога от Н.Н., той бил потърсен в обитаваната от него къща, но не бил открит.

Междувременно мъжът управлявал лек автомобил в гр. Дупница, когато бил спрян за проверка от автопатрул. Техническото средство отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух, за което му бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Н.Н. бил съпроводен до дома му, където в условията на неотложност полицейските служители извършили претърсване на различни места в имота. В епруветка с винтова капачка и полиетиленов плик с шлиц било открито бяло прахообразно вещество, а в стъклен буркан - 282 таблетки.

Според заключението на извършената физикохимична експертиза, те представляват наркотични вещества – амфетамин, с общо тегло 53,5 грама, и оксикодон (препарат с възможна двойна употреба, запазващ обезболяващия ефект на морфина и хероина). Стойността им възлиза на 1729,08 лева. Рецидивистът е бил привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпни деяния.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото в съда.