По искане на Окръжна прокуратура във Варна определиха мярка за неотклонение „Задържане под стража” на наркоразпространител

7 Октомври 2015 г.

По искане на Окръжна прокуратура във Варна днес бе задържан под стража Мирослав Стоянов, който е обвиняем по досъдебно производство за държане и разпространение на хероин и кокаин, както и за държане на 160 патрона за автомат „Калашников” – престъпления по член 354а, ал. 1 и член 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По искане на Окръжна прокуратура във Варна днес бе задържан под стража Мирослав Стоянов, който е обвиняем по досъдебно производство за държане и разпространение на хероин и кокаин, както и за държане на 160 патрона за автомат „Калашников” – престъпления по член 354а, ал. 1 и член 339, ал. 1 от Наказателния кодекс. Мярката за неотклонение „Задържане под стража”, определена от състав на Варненския окръжен съд, спрямо 34-годишния варненец, бе поискана и заради предходни осъждания на обвиняемия, който е действал в условията на опасен рецидив, тъй като през 2012 г. е бил освободен условно предсрочно от затвора по друга присъда.

На 5 октомври 2015 г. по сигнал са задържани две жени, които са купили от Стоянов 9 грама хероин и 2 грама кокаин. Свидетелките описват подробно наркоразпространителя, на когото платили 700 лева за получените дози високорискови наркотични вещества. При обиск в избено помещение на кооперацията на родителите му във варненския квартал „Трошево” са открити и иззети 646 грама хероин по приложените експертни справки по делото и 160 патрона за автомат „Калашников”.

Въпреки че Мирослав Стоянов е включен в метадонова програма, съдът прецени, че има опасност да се укрие, както и да извърши престъпление.

Разследването по досъдебното производство продължава.