По искане на Районна прокуратура-Перник бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняем за извършени от него пет престъпления от общ характер

30 Юли 2021 г.

Днес, 30.07.2021 г., по искане на Районна прокуратура-Перник Районен съд-Перник наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 19-годишния  С.В  за извършени от него пет престъпления от общ характер. Той бе привлечен като обвиняем от дежурен прокурор от РП-Перник на 29.07.2021 г.

В хода на разследването бе установено, че на 28.07.2021 г. в гр. Перник С.В. при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на служебни полицейски автомобили, собственост на Областната дирекция на МВР – Перник. След произшествието избягал, за да осуети извършването на полицейска проверка.

Наред с това, обвиняемият причинил и лека телесна повреда на полицейски служител от 01 РУ-Перник при изпълнение на службата му, като извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

По направено искане от Районна прокуратура-Перник, днес 30.07.2021 г. , Районният съд в гр. Перник е наложил най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Разследването продължава под надзора на Районна прокуратура гр. Перник