Великотърновският апелативен съд остави в ареста трима обвиняеми за разкритите помещения с марихуана в град Троян

23 Юли 2021 г.

Апелативеният съд във Велико Търново остави без уважение молбите на трима обвиняеми за изменение на взетите спрямо тях мерки за неотклонение "задържане под стража". Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че исканията са неоснователни и лицата трябва да останат с най-тежката мярка за неотклонение.

М.М., В.Д. и Н.Г са  привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Ловеч за престъпление по чл.354а, ал 2, изр. 1, вр. ал. 1, пр. 1, пр. 2 и пр. 4, вр с чл. 20, ал. 2 от НК. Обвинението е за това, че от неустановена дата до 09.07.2021 г, в гр. Троян, в стопанска постройка в двора на бивш завод, в съучастие, без надлежно разрешително съгласно Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, произвели, преработили и държали високорискови наркотични вещества – канабис в големи размери с цел разпространение. Разкритите помещенията са били оборудвани със специализирана техника и съоръжения за отглеждане на растения от рода на канабиса.  За престъпленията, за които тримата са привлечени като обвиняеми, се предвижда наказание лишаване от свобода от три до дванадесет  години.       

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо лицата и потвърди определените от Окръжен съд - Ловеч мерки като правилни и законосъобразни.

Определенията на АС- Велико Търново не подлежат на обжалване.