Главният прокурор Сотир Цацаров: Пазете се от професионално високомерие

5 Октомври 2015 г.

На 5 октомври 2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров присъства на откриването на учебната година в Националния институт на правосъдието (НИП). „Най-важното е да се пазите от професионално високомерие. Не трябва да се капсулират общностите на съдии и прокурори“, каза г-н Цацаров на десетия випуск кандидати за младши съдии и кандидати за младши прокурори.

На 5 октомври 2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров присъства на откриването на учебната година в Националния институт на правосъдието (НИП). „Най-важното е да се пазите от професионално високомерие. Не трябва да се капсулират общностите на съдии и прокурори“, каза г-н Цацаров на десетия випуск кандидати за младши съдии и кандидати за младши прокурори. Правната практика е тук, в НИП, и именно тук вие ще придобиете практически умения, заяви още главният прокурор.

Приветствия към кандидатите за младши съдии и младши прокурори отправиха и председателят на ВКС Лозан Панов, председателят на ВАС Георги Колев, министърът на правосъдието Христо Иванов, представляващият ВСС Соня Найденова, директорът на НИП Драгомир Йорданов.

На събитието присъстваха членове на ВСС, съдии и прокурори.